Державні «Миколаївобленерго» та «Хмельницькобленерго» продають «Енергоатому» енергозбути

Джерело: Енергореформа, 05.01.2022
Акціонери державних ОСР «Миколаївобленерго» та «Хмельницькобленерго» вирішили продати НАЕК «Енергоатом» 100% своїх електропостачальних компаній, передає Енергореформа.
Як повідомили обидва оператори в системі розкриття інформації SMIDA, компанії уклали з «Енергоатомом» відповідні договори купівлі-продажу часток у розмірі 100% у статутних капіталах своїх ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» та ТОВ «Хмельницькенергозбут» відповідно – 6 грудня та 10 листопада 2021 року.
Таке рішення компанії ухвалили на виконання ч.2 ст.47 закону «Про ринок електричної енергії», згідно з яким оператору системи розподілу забороняється мати у власності або в управлінні частки у статутному капіталі суб'єкта господарювання, який здійснює діяльність з виробництва та/або передачі та/або постачання електричної енергії.
Згідно з попереднім рішенням наглядової ради «Миколаївобленерго» від 24 березня 2021 року було затверджено ринкову (справедливу) вартість частки товариства розміром 100% у статутному капіталі ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», визначена ТОВ «КГ «Аналітик-Капітал» на суму 105,166 млн грн.
Відповідно, ринкову вартість частки «Хмельницькобленерго» у статутному капіталі ТОВ «Хмельницькенергозбут», визначену суб'єктом оціночної діяльності, було затверджено рішенням зборів акціонерів товариства від 29 грудня у розмірі 69,787 млн грн.
Важливі деталі:
  • «Завершити розділення діяльності державних операторів систем розподілу е/е та постачальників універсальних послуг (ПУП) та здійснити передачу ПУП державної форми власності в управління ДП «НАЕК «Енергоатом», – таке доручення закріплене рішенням РНБО від 30 липня 2021 року, що введене в дію указом президента №452 від 28 серпня 2021 року.  

Читай також

Архів